Pagina's

vrijdag 1 mei 2020

1 mei 2020 Santekroam van Ikke...

 

Daar is ik weer, op mijn blog Santekroam van Stampidoe. In mijn eerste blogbericht heb ik wel uitgelegd hoe ik aan de naam Stampidoe kwam. Maar Santekroam, heeft misschien ook uitleg nodig.
Santekroam is natuurlijk dialect, maar waarvoor ,ik zie dus tijdens een rondje google dat het woord niet alleen in Limburg bestaat. Maar ik ben onder deze naam "Santekroam" dus begonnen omdat het bij ons in Limburg de betekenis heeft, " alles bij elkaar" en dat is nu precies wat mijn blog ook is. Alles bij elkaar, van creatieve uitspattingen, Prakkendînksies, foto`s, geschreven stukken, kortom van alles bij elkaar. Zo, kwam ik dus op deze leuke naam, want ik ben gewoon een Nej-wieërts maegdje, De taal die ik lees, spreek, schrijf, ja, zelfs adem. Ben trots op mijn Nederweerts dialect. Terwijl ik dit typ speelt spotify op de achtergrond, Rowen Heze met auto, trein, vliegtuig, toepasselijker kan bijna niet, hij staat op shuffle, dus niet per ongeluk, nee het moest zo zijn.

Aangezien het vandaag zonnig en regenachtig is schreef ik net deze Prakkendînksies, met een foto die ik net ervoor had gemaakt van de regendruppels op de raam.


Dan staat er een foto van een mooie tak die ik in December kreeg van een collega (bomen specialist) van Johan. Deze tak is van de Liquidambar oftewel Amberboom, zo jammer dat deze boom wat groot wordt 30 meter, want wat heeft deze tak een bijzondere sierwaarde. Ben hem nog lang niet moe.


Zo, dat waren de foto`s voor vandaag, nu over op een kaart die ik maakte als gast designer voor de facebookgroep van Yvonne het SU-per team challenge site. Waar ik in Maart samen met Ilona de challenge had gewonnen, We kregen beide een mooi Stampin Up pakketje cadeau en mochten beide ook gast designer zijn voor de maand Mei, hoe leuk is dat. De challenge van Mei was, maak een kaart met bijpassende enveloppe. Ik vergeet mijn enveloppe vaak te bestempelen, maar eigenlijk is het zo leuk, maar met regenweer en postnl heb je kans dat alles doorloopt.
Maar ik ging dus aan de slag met deze challenge met het designpapier wat er uit een kit kwam die ik bij Yvonne had besteld, al even geleden maar die nog op tafel lag, nl het Tropical Oasis DSP Ikzelf vindt zowel de kaart als de enveloppe SUper leuk geworden. De achtergrond van de kaart heb ik nog maar eens geembosd met mijn versamark en clear embossingpoeder (gelukkig blijft die laatste goed, want die heb ik al denk ik een jaar of 10 of nog langer). Details ervan zie je op de andere foto`s.  Verder heb ik weer ingekleurd met mijn aquarel potloden, die ik nog steeds een aanwinst vindt. Tja, als je ooit geaquareleerd hebt in je even is dit o, zo fijn werken. Jammer dat ik geen grote schilderijen meer kan maken, maar zo,n klein afrdrukje lukt gelukkig wel nog.





Nou, inmiddels schijnt de zon weer, is het bijna 17.00 uur, mijn eten voor vanavond is gelukkig al klaar, glutenvrije wrape met rundergehakt en heel veel groenten, van wat erover blijft, maak ik morgen iets met rijst erbij. Ook weer klaar, gemak dient de mens, zullen we maar zeggen.

Stay Save Everyone en natuurlijk sluit ik deze blogpost weer af met Lieve Groet Yvon...

1 opmerking: