Pagina's

zaterdag 30 april 2022

Just Add Ink #601...Thank You...

 

Ik zag de sketch bij Just Add Ink #601 en dacht meteen YES... die is geweldig, kreeg meteen een idee, maar uiteindleijk heb ik totaal wat anders gemaakt omdat ik een kaart moest hebben voor een B&B in Katwijk aan Zee. Dus koos ik voor een Theekopje in zee stijl. Het zeepaardje en een schelp heb ik gestempeld op het DSP Waves of the Ocean, wat ik ook als basis oplegkaart heb gebruikt. Verder heb ik een cirkel gestanst uit het witte oplegvel die ik verhoogd op het dsp plakte, (soort patrijspoort idee). Het theekopje stanste ik ook uit het mooie dsp. De rest stempelde ik op Basic White en kleurde ik in met blends. De tekst Hello heb ik op het thee label gestempeld. Daarna kon de opbouw beginnen van de kaart, eerst het zeepaardje in de cirkel geplakt dus die ligt weer diep, zo krijg je nog meer diepte in je kaart, het theekopje is verhoogd opgeplakt en de zeewier takken eronder geplakt. De schelpen zijn er weer opgeplakt op de kleinste schelp na die is weer verhoogd opgeplakt. O,ja ik had voordat ik alles plakte met Coastal Cabana nog een randje grind gestempeld waar alles op rust. Verder werkte ik de kaart af met de onwijs mooie rhinestone die bij de set Waves of Ocean behoren, zo heb je precies de goede kleuren in dit geval 4 tinten blauw. Hoop dat de ontvangers er net zo blij mee zijn als ik er plezier aan had om deze kaart te maken.






Lieve Creatieve Groet Yvon💙...

vrijdag 29 april 2022

Global Design Project #340...Congratulations...

 

Een kaart Case van een van mijn favoriete designer`s, ja daar ga ik voor zitten de kaart is van Ann Alexander klik op haar naam en je komt op Ann`s blog. Deze challenge is voor Global Design Project #340 ik koos voor de sketch van Ann`s kaart want die sprak me enorm aan. Was even puzzelen met de kleuren omdat Evening Evergreen alleen in de blaadjes zat, dus koos ik ervoor om de tekst en een banner onder de tekst ook in deze kleur te doen, zodat dit toch terug kwam. Echt stempels komen er bijna niet op mijn kaart voor op de tekst na, verder wel een mask op de basiskaart, een enmbossingfolder, vlinderdies, pons, en veel dsp waar ik de bloem oa uit knipten. Ondanks de wat zachtere kleuren geeft de Evening Evergreen net dat extra`s aan de kaart zodat hij niet te zoet wordt. Was wat schuiven, maar het resultaat mag er zijn (vind ik dan, haha).







Lieve Creatieve Groet Yvon💙...

woensdag 27 april 2022

The Paper Players #588...Happy Birthday...

 

Weer een sketch van The Paper Players #588 gebruikte ik om deze kaart te maken. dat was even puzzelen hoe ik die wilde gana gebruiken, want hij moet ook nog vrij clean blijven en volgens mij ben ik daar wel in geslaagd. Ik gebuikte stempels van Stampin` Up! en Cats On Appletrees, ja ook die laatste blijven enorm leuk om mee te werken en het werkt prima om ze te combineren. Verder wilde ik op deze kaart in een een kleuren palet en dat werd deze keer in groen tinten. Ik gebruikte Shaded Spruce, Just Jade en de nieuwe in color kleur Parakeet Party wat een hele mooie combinatie gaf. De Hond, cadeautje en de lampionnen zijn stempels van Cats on Appletrees en de tekst en achtergrond zijn van Stampin`Up! Denk dat ik met deze kaart binnenkort weer een jarige blij kan maken.




Lieve Creatieve Groet Yvon💙...

Color Throwdown #690...Follow your Dream...

 
De paar dagen erop uit vorige week hebben me goed gedaan, ik heb weer volop inspiratie en niet alleen voor mijn kaarten, maar ook voor andere dingen. Maar vanmiddag heb ik heerlijk 2 kaarten gemaakt, heerlijk zonnetje op mijn hobbykamer, was er met de raam open heerlijk werken. Ik ging eerst kijken bij Color Throwdown #690 op de blog van hun. Moest de kleuren even op me in laten werken, meer om te bedenken met welke stempels etc ik wilde gaan werken. Toen bedacht ik me maak met een mask een achtergrond, neem mijn Follow your Dreams stempel set en dies en ga aan de slag. Ik gebruikte er wel nog wat zilver bij om het woord Dream te stansen uit zilver glitter papier. Ik ben helemaal blij met mijn kaart in deze mooie kleuren samenstelling die ook heel mooi zou zijn geweest voor een mannenkaart, maar die maakte ik er niet meer.





Lieve Creatieve Groet Yvon💙...





maandag 25 april 2022

TGIFC #365...Greetings...


Make a wish als inspiratie met een tekening van een regenboog, Is de challenge bij TGIF Challenges #365. Dus koos ik ook voor een regenboog maar in wat apartere kleuren en met de robot uit de set Nuts & Bolts, ik blijf dit zo`n lieverds vinden. Ik koos wat fellere kleuren zoals Magenta Madness, Mango Melody, Pacific Point gecombineerd met goud. De robot kleurde ik in met ene wat roestig effect, met Cajun craze en Smoky Slate blends. Toen ik alles op de kaart legde vond ik hem toch erg kaal, dus even denken ga ik de achtergrond embossen of gebruik ik een mask, ik koos voor de mask met wolken om de kleur Pacific Point terug te laten komen.





Lieve Creatieve Groet Yvon💙...

zondag 24 april 2022

Just Add Ink #600...Thinking of You...


Een herfstkaart, terwijl het hier in Europa Lente is, maar in Australië komt de herfst er nu aan. Blijft gek maar ja zo is het op deze aarde nu eenmaal. Deze herfstkaart maakte ik voor Just Add Ink #600.
Dus even bedenken waar ik iets mee wilde maken wat toch een mooie herfst uitstraling kreeg. Ik koos voor het mooie New horizons DSP ik sneed er een stuk van 9 cm breed af de lengte hield ik op 15 cm. de oplegkaart waar ik het op wilde plakken was 9.5 bij 14 cm. Dus ik rilde aan de onderkant 7 ril lijnen die ik vouwde, ik plakte eerst de bovenkant op de kaart, toen een stukje dubbelzijdige tape waar de rillijnen die diep lagen op vast kleefde en de onderste strook plakte ik plat op de oplegkaart, zo ontstond er een zeer mooi speels effect op de kaart. de bomen stempelde en de kroon deed ik met de Baby Wipe Techniek. Verder stempelde ik op de achtergrond om meer diepte te creëren nog wat bomen en vogels, nog ene toepasselijke tekst en een stukje twine en dots erbij en ik had een mooie herfstkaart gemaakt met wederom weer enkele technieken.





Lieve Creatieve groet Yvon💙...

 

zaterdag 23 april 2022

Global design Project #339...Thinking of You...

 

Poppies, hebben voor mij buiten dat ze een mooie bloemen zijn ook een diepere betekenis. Namelijk de betekenis van de eerste en tweede wereldoorlog, de Britten dragen een klaproos om de slachtoffers van deze twee oorlogen te herdenken. Dankzij haar bloedrode blaadjes en de zwarte kruisvormige binnenste is de poppie een toepasselijk symbool voor de gesneuvelde soldaten. Aangezien hier in Nederland op 
4 mei dodenherdenking is wilde ik daar deze kaart voor maken. Ik heb op het Brits Militair kerkhof hier een graf van gesneuvelde Militair geadopteerd waar ik deze kaart op 4 mei bij plaats. 
William Alfred Ascroft...Lest we Forget.

Deze kaart met de poppies dus maakte ik naar aanleiding van de challenge voor het 
Global Design Project #339, waar het thema bloemen is.







Lieve Creatieve Groet Yvon💙...